Gouda, kaasstad
Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Kijk live mee op de Markt in Gouda
 
 

Stadswandeling
Gouda heeft meer dan 300 monumenten! De VVV Gouda heeft een stadswandeling uitgezet langs deze monumenten en de verschillende bezienswaardigheden. U wandelt in ongeveer 1,5 uur door oude straten en steegjes, die u anders nooit gevonden zou hebben. De wandeling staat in de stadsgids van Gouda, klik
hier om deze te bestellen.

 

Goudse ambachten
In één van de oudste straten van het centrum, de Hoge Gouwe, vindt u de unieke kaarserij "
De Vergulde Kaars". Het pottenbakkersatelier P&P Keramiek, gevestigd in de Naaierstraat, verkoopt Gouds plateel en heeft leuke workshops en cursussen.

 

 

 

 

 

 

Historisch Gouda
De 123 meter lange
St. Janskerk, met de wereldberoemde Goudse Glazen, het prachtige gotische Stadhuis en de Waag zijn een bezoek meer dan waard! De Goudse musea zijn MuseumgoudA (het Catharina Gasthuis en de Moriaan, het nationaal farmaciemuseum), het Goudse Kaas- en Ambachtenmuseum en het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Bezoek ook het Cultureel- en Havenkwartier, met het Weeshuisplein, de Catharinatuin, diverse hofjes en Museumhaven Gouda.

 

Gouda Havenstad
Gouda heeft ook voor waterrecreanten veel te bieden. Aantrekkelijke locaties om uw boot aan te meren, goede faciliteiten, ruime brugtijden: de gemeente doet er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
In deze folder vindt u alle informatie die u nodig heeft voor een bezoek aan Gouda vanaf het water. 

Zakelijk Gouda - "De Markies" fijn ontspannen na een overvolle agenda of bij een stadswandeling tijdens de lunch of op het einde van de werkweek.

 

 

Bron VVV Gouda